четвъртък, 1 януари 2015 г.

ПИЛЕ С ПРЕСЕН ЛУК



Тази рецепта е толкова лесна,бърза и вкусна.

Продукти:
6 пилешки бутчета
3 връзки пресен лук

За овкусяване на пилето - пикантина  (любима ми е ), черен пипер , червен пипер и риган (защото обърках вместо розмарин - но вкуса е чудесен ,така че другият път отново ще объркам).

Овкусеното пиле поставих в иенско стъкло,полях с олио и добавих чаша вода - нивото е до средатата на месото.Този път реших да завия пилето с домакинска хартия. Намокрих я и намачках с ръце, завих отгоре бутчетата , а върху нея алуминиево фолио. Сложих капака и във фурната за 1 час в предварително затоплена фурна на 180 градуса  с горно + долно печене + вентилатор. След час  отстраних хартията и фолиото, и добавих нарязаният  на по-едро  пресен лук, и половин чаша топла вода + 1 кафена лъж.сол. Захлупих с капак и пекох малко - просто да омекне лукчето .


За хубав загар  отстраних капака и запекох само на горно печене.
 Стана много вкусно.


Добър апетит !