сряда, 31 май 2017 г.

ТУРСКА СУПА С ОРИЗ

                                                                 източник→от тук
Чудесна супа,изключително вкусна и се приготвя за нула време.Според рецептата на Ваня се слагат две цели яйца,но аз използвах само жълтъците,а другите продукти ги удвоих и затова ще напиша рецептата,така както я приготвих.

Нужните продукти:
2 литра топла вода
3 кубчета пилешки бульон
160гр.ориз

За застройката:
2с.л.брашно-30гр.
400гр.кисело мляко-2%
2 жълтъка
сол на вкус
сух джоджен
1с.л.масло

И още:
3с.л. масло
1к.л.червен пипер
малко лют червен пипер 
пресен джоджен за поръсване-задължително

Начин на приготвяне:
В тенджера сипваме водата и пилешките бульончета и поставяме на котлона.Щом заври,слагаме ориза и варим на средна степен почти до готовност на ориза,като от време на време разбъркваме  - не трябва да го преваряваме.

В дълбока купа слагаме брашното и половината кисело мляко и разбъркваме с телена бъркалка.Брашното се усвоява веднага и не се образуват бучки.Добавяме двата жълтъка,разбиваме с бъркалката и накрая слагаме останалото кисело мляко.

Сипваме по малко (2-3 черпака) от ориза в купата със застройката да се изравнят температурите и после изсипваме сместа в тенджерата.Разбъркваме и щом леко заври,изключваме котлона и оставяме тенджерата за още 4-5 минути на топлия котлон.Добавяме сухия джоджен,1 с.л. масло и малко сол,ако е нужно.

Слагаме на котлона малка касерола с маслото и щом се разтопи,добавяме червения пипер.
Сервираме супата топла ( спокойно можем да си я хапнем без хляб) и с лъжица сипваме малко от маслото.Поръсваме с лют пипер и пресен джоджен.


Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар