Нужните продукти:
8/10 бутчета
сол
смлян черен пипер
малко зехтин за намазване
Още:
шепа маслини
За лимоновият сос:
135мл. прясно изцеден лимонов сок - 3 лимона
1с.л. винен оцет - аз сложих ябълков
135мл.зехтин (шарлан)
4-5с.л. бяло вино (50мл.)
1пълна чаена лъжица мед
малко сол
прясно смлян черен пипер
4 скилидки чесън
1/2ч.л. сушена мащерка или 3-4 клонки прясна
Начин на приготвяне:
Включваме грила на фурната на 250⁰С (горен реотан без вентилатор).
Измиваме пилешките бутчета, нареждаме ги в тавичка, поръсваме със сол и смлян черен пипер, поливаме със струйка зехтин и объркваме.
Поставяме тавичката с пилето в най-горната част на фурната - директно под грила и запичаме за 15 минути. Обръщаме пилешките бутчета и запичаме за още 15 минути.
В купа смесваме всички съставки за лимоновия сос. Опитваме и ако е нужно посоляваме още малко. Заливаме пилето със соса, добавяме маслините и печем на 220⁰С за 20минути. (Аз използвах програма грил с вентилатор и поставих на второ ниво във фурната от горе на долу.)
Поръсваме с прясна мащерка или магданоз и сервираме. Сосчето е много вкусно и няма как да не си отчупим парче хляб, да си топваме и хапваме вкусно, вкусно.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар