600гр.свинско месо за шницели
сол
смлян черен пипер
брашно
2 яйца
галета
Начин на приготвяне:
Обикновено шницелите са доста дълги и за по-лесна обработка при начукване и паниране можем да ги нарежем на две части,както направих и аз в случая.
Слагаме върху дебела дървена дъска прозрачно фолио.
Отгоре нареждаме месото.
Посоляваме го,поръсваме с черен пипер и покриваме с още един лист фолио.
Начукваме месото с чукче,като се стараем да го изтъним.По този начин подправките се вграждат в месото и го доовкусяват,а пък и дъската остава чиста.
Махаме горното фолио,обръщаме месото от другата страна и пак - сол,черен пипер,покриваме с фолиото и отново начукваме.
По същия начин подготвяме и останалите шницели.
Слагаме тиган с незалепващо покритие на котлона да се нагрее и поставяме по един или два шницела,в зависимост от размера.Запечатваме месото за около 20/30секунди от едната страна,обръщаме и отново за същото време обработваме и другата страна.
Овалваме всички шницел в брашно,като изтупваме излишното.
Следва потапяне в разбитите яйца и веднага овалване в галета.
След като сме панирали всички шницели идва ред на пърженето,а то става в малко мазнина на силен огън (при мен на 5 степен от 6 степени) и за кратко,колкото да получим златисто кафява хрупкава коричка.
Поднасяме с резен лимон и любимата си салата.Пържените картофки също са чудена гарнитура за тези,които не са на диета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар