Продукти:
600гр. свинска плешка без кост
Марината:
100мл.червено вино
3суп.лъж. соев сос
3суп.лъж. олио
черен пипер
едра сол - смляна
1 скилидка чесън- нарязана
1ч.лъж. мед
розмарин
Идеята за това крехко месо е от ТУК.
Поставяме свинското в маринатата за едно денонощие, като няколко пъти го обърнем.
Прехвърляме месото в малка йенска тенджерка , изсипваме 1/2 от маринатата през цедка ,за да отстраним чесъна , поръсваме с розмарин , похлупваме с капака и печем на 180 градуса за 2 часа.
Оставяме отделеният сок от печенето на месото да се охлади, добавяме 1 суп.лъж. царевично нишесте, 5 съп. лъж.вода и варим на слаб огън до леко сгъстяване.
Преди поднасяме поливаме със соса.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар