неделя, 15 март 2015 г.

Шоколадов сладкиш с цвекло


























Реших да направя този сладкиш,защото червеното цвекло ми е любимо и често си го похапвам на салатка.Сладкишът открих в прекрасния блог  на ZorniZZa виж ТУК.
Вкусът е наситено шоколадов  и сочен,  и по никакъв начин не се усеща цвеклото.

Продукти за блата:
3 яйца
200гр.захар
100мл.олио
100гр.брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
50гр.смлени бадеми
250гр.настъргано на ситно цвекло
250гр.черен шоколад

Глазура е според предпочитанията.Аз използвах какаов крем ,който затоплих на водна баня и смесих с малко сладкарска сметана. Чудесно ще подхожда според мен и разбита сметана.

Начин на приготвяне:


Разтопяваме шоколада на водна баня и оставяме да се охлади.
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем ,слагаме олиото, разбиваме още малко и добавяме останалите съставки по реда на изписването.

Загряваме фурната предварително на 180 градуса.

Готовата смес изсипваме  във форма с диаметър 23см. застлана с домакинска хартия и печем 60 минути. Знам ,че печенето  изглежда дълго, но наистина отнема толкова време.След като се запече отгоре,хубаво е да покрием с фолио за да предпазим от препичане.

Оставяме сладкиша да се охлади и заливаме с глазура.



Добър апетит!