понеделник, 30 март 2015 г.

Снежни шоколадови сладки

Желанието ми да направя тези сладки дойде,след като открих рецептата и се вдъхнових от прекрасните снимки Тук.
Реших да претегля продуктите и изписвам рецептата така както ги направих аз.

Продукти:
100гр.какао-неподсладено
270гр.кристална захар
75гр.кафява захар "Muscovado"
90гр.олио
4 яйца
275гр.брашно + 1 бакпулвер-10гр.
ванилия
щипка сол

За овалване:
1ч.ч.пудра захар

В купа смесваме продуктите по реда на изписването им.В началото разбъркваме с лъжица,а после разбиваме за кратко с миксера.Покриваме с фолио и оставяме в хладилника за 1 нощ.
Приготвяме си две тавички,които застиламе с готварска хартия,изваждаме сместа от хладилника и оформяме топчета с големината на орех,като всяко овалваме в пудра захар.

Докато печем първата доза,можем да приберем тестото в хладилника и да се концентрираме върху печенето,защото ако ги препечем,ще станат твърди. 
Броят е около 50- при мен излязоха толкова,защото хапнах доста от суровото тесто-беше толкова вкусно.
Печем в предварително загрята фурна с вентилатор на най-ниското ниво на фурната за 10минути - най-много 12 минути при температура 170 градуса.След като ги извадим,оставяме да постоят така 4 минути,нареждаме върху решетка да се охладят и съхраняваме в затворена кутия.
Сладко настроение и направете си кафенце!Споделете ги с любимите за вас хора!