понеделник, 30 март 2015 г.

Снежни шоколадови сладки

Желанието ми да направя тези сладки дойде,след като открих рецептата и се вдъхнових от прекрасните снимки Тук.
Реших да претегля продуктите и изписвам рецептата така както ги направих аз.

Нужните продукти: 
100гр.какао-неподсладено
270гр.кристална захар
75гр.кафява захар "Muscovado"
90гр.олио
4 яйца
275гр.брашно + 1 бакпулвер (10гр.)
ванилия
щипка сол

За овалване:
1ч.ч.пудра захар

В купа смесваме продуктите по реда на изписването им.В началото разбъркваме с лъжица, а после разбиваме за кратко с миксера.Покриваме с фолио и оставяме в хладилника за 1 нощ.
Приготвяме си две тавички, които застиламе с готварска хартия, изваждаме сместа от хладилника и оформяме топчета с големината на орех, като всяко овалваме в пудра захар.

Докато печем първата доза, можем да приберем тестото в хладилника и да се концентрираме върху печенето, защото ако ги препечем, ще станат твърди. 
Броят е около 50- при мен излязоха толкова, защото хапнах доста от суровото тесто - беше много вкусно.
Печем в предварително загрята фурна с вентилатор на най-ниското ниво на фурната за 10минути - най-много 12 минути при температура 170 градуса.След като ги извадим, оставяме да постоят така 4 минути, нареждаме върху решетка да се охладят и съхраняваме в затворена кутия.
Сладко настроение, направете си едно кафенце и се подсладете!Споделете сладките с любимите за вас хора!