Продукти:
20 броя чушки
брашно смесено със сол и малко черен пипер
1глава чесън
олио за пържене
За соса:
8/10 пресни домата
1 глава лук
сол,захар и черен пипер -на вкус
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките и ги оставете в съд с капак да се задушат,за да се обелят лесно.Моите са от фризера и затова нямат дръжки-не,че не става да се замразят изпечени с дръжките,но свършиха и тези както е видно от снимката са без.Прибавете към брашното сол и малко черен пипер.Оваляйте в брашно чушките една по една и ги оставете да починат малко,и поемат брашното.Изпържете ги в олио,леко,колкото да се зачервят,но не на най-силната степен на котлона (моят е с 6 степени-пържих на 5-та ).Можете да изпържите и скилидки чесън без да ги белите.
Наредете изпечения пипер в тавичка като не го покривате с капак.
Обелете и нарежете на ситно доматите.Пасирайте с пасатора лука да стане на пюре и го добавете заедно с доматите в съда в който сте пържили пипера - ако е нужно добавете още малко олио.Сложете капак и оставете да ври докато започне да се сгъстява.Овкусете със сол и захар ,и малко смлян черен пипер.Оставете да поври докато се сгъсти достатъчно - иначе в соса ще се отдели вода.
Сервирайте чушките,полети със сос,сложете чесънчето и поръсете с пресен магданоз (може и копър).
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар