вторник, 12 юли 2016 г.

ПАСТИЧКИ РУСКИ ШАПКИ



Продукти за блата:
150гр.меко масло
150гр.захар
5 яйца
1супена лъжица брашно-с връх
2 супени лъжици тъмно какао
100гр.ситно смлени орехи
1 ванилия

За крема:
80мл.прясно мляко
100гр.меко масло
100гр.пудра захар
50гр.ситно смлени орехи
есенция ром
есенция ванилия
100гр.изрезки от блата 

За овалване:
80гр.ситно смлени орехи
За глазурата:
70гр.тъмен шоколад
40гр.краве масло

За глазурата:
70гр.черен шоколад
40гр.меко масло

Вдъхновението за тези топящи се в устата пастички е от тук.
Начин на приготвяне:
1).Разделяме  на жълтъци и белтъци.
2).Разбиваме  белтъците с 50гр.захар на сняг.
3).Разбиваме маслото с останалите 100гр.захар и добавяме жълтъците един по един,като след всеки разбиваме с миксер за кратко.
4).Прибавяме брашното,какаото,ванилията и орехите.
5).Накрая белтъците и разбъркваме с лъжица,докато се поемат хубаво.
6).Покриваме с готварска хартия тавичката от фурната и изсипваме сместа като я заравняваме хубаво.
7).Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор - за около 20 минути.
8).Оставяме блата да се охлади.

Сглобяване на сладките:
С метална формичка с диаметър 5 см.изрязваме кръгове.Получават се около 30/31 броя.

Смесваме всички продукти за крема и добавяме 100гр. от изрезките,които останаха от блата.

Намазваме всяко кръгче с крема и покриваме с друго кръгче.
Измазваме пастичките и отстрани с крем - (това е на-пипкавата работа,но всеки може да се справи) и ги овалваме в орехи.

Глазурата разтопяваме на водна баня и  лъжичка нанасяме върху всяка пастичка.



Оставяме в хладилника да стегнат.Колкото повече време стоят,толкова по-вкусни стават.



Добър апетит!