вторник, 12 юли 2016 г.

МЛЕЧНА ТОРТА



Вкусът на тортата е изключителен-толкова нежен,свеж и лек.Невероятно елегантна торта,а се приготвя и толкова лесно.Непременно я направете.



Продукти за блатовете:
2 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко -405гр. (ако млякото не е подсладено,добавете 6 супени лъжици пудра захар)
150гр.брашно
1ч.л. бакпулвер
2 прахчета ванилия

Крем:
350гр. сирене Филаделфия-оригинал 
400гр. заквасена сметана
200мл. животинска сметана (аз сложих 120гр.сладкарска сметана)
1с.л. пудра захар (ако млякото не е подсладено,както беше в моя случай,сложете 4 супени лъжици пудра захар)
1 ампула есенция ром



Приготвяне на блатовете:
Смесваме всички продукти за блата.
На готварска хартия с молив си начертаваме кръг с диаметър 22 см.и покриваме тавичката на фурната,като обръщаме хартията с начертаното към тавата.
Сипваме от тестото да се запълни кръга (6/7 супени лъжиции) и печем в предварително загрята фурна с вентилатор на 160 градуса за 7-8 минути.Така приготвяме и останалите блатове.
Блатовете трябва да останат светли-да не се препичат.

(При мен се получиха 6 броя.Преди сглобяване на тортата ги изрязах покрая  и останаха с диаметър 20см.)

Приготвяне на крема:
Смесват се всички продукти и се разбиват с миксер.

Сглобяване на тортата:
В тортена чиния поставяме първия блат.Отгоре разпределяме от крема и така редим до края - блат/крем,като си оставяме малко крем за измазване на тортата отстрани.Украсете според настроението си.Белият шоколад обаче,според мен е задължителен.

(Аз не използвах ринг,крема е достатъчно гъст и блатовете не се приплъзват,така че няма опасност,тортата да загуби формата си-може би защото използвах по-малко сладкарска сметана.)

Оставете тортата за една нощ в хладилника.Колкото повече стои,толкова по-вкусна става.



Добър апетит!