вторник, 22 август 2017 г.
КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК
Нужните продукти:
3 глави лук
зехтин+малко масло
малко едра сол
1с.л.захар
3с.л.бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и го нарязваме надлъжно на ивици или както е по известен на "орлови нокти".
В тиган със загрята мазнина слагаме лука,посоляваме го и пържим за 2 минути на силен огън.Намаляваме на 1 степен и под капак,задушаваме за 10/15минути,като разбъркваме няколко пъти.
Добавяме 1с.л.захар,2-3с.л.бяло вино,отстраняваме капака и оставяме да се изпари виното.Увеличаваме котлона и пържим още малко до хубав карамелен цвят.
Този лук е чудесно допълнение към сандвичи,печено месо или можем да си го хапнем с вкусно хлебче и любимо сирене.
Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар