неделя, 27 август 2017 г.

ТАЛИАТЕЛИ СЪС СПАНАК И ГЪБИ


Продукти за три порции:
12 топчета талиатели
1 малка глава лук
2с.л.настърган кашкавал
300мл.готварска сметана 
сол
смлян черен пипер
300гр.гъби кладница
100гр.бейби спанак
настърган кашкавал / пармезан - за поръсване
шепа каперси (забравих и ги добавих след снимките)
чери домати
пресен босилек


Начин на приготвяне:
Сваряваме талиателите във вряща подсолена вода за 8 минути.
В касерола сипваме малко зехтин и запържваме нарязаният на ситно лук за 30 секунди,след което оставяме на най-ниската степен на котлона да се задушава.Добавяме кашкавала,бъркаме да се поеме и обедини с лука,и сипваме сметаната.Посоляваме на вкус и поръсваме със смлян черен пипер.Варим на слаб огън - да се посгъсти соса.
Накъсваме гъбите на ивици и ги запичаме в сух тиган,като ги обръщаме и от другата страна.Добавяме малко зехтин и ги запържваме за кратко.Посоляваме,поръсваме със смлян черен пипер и добавяме спанака,като пържим за кратко,колкото да омекне.



Сервираме талиателите в чиния,поливаме със соса,отгоре подреждаме от гъбите и спанака,и поръсваме с настърган кашкавал и каперси.
Пресният босилек според мен е задължителен.


 Добър апетит!