събота, 17 декември 2016 г.

ПЕЧЕНА ТИКВА - 3-ти ВАРИАНТ



 
Понеже е Коледни пости и не само,
защото е вкусно и 
здравословно.



Тази година просто открих този плодов-зеленчук-така пише в Уикипедията.Никога не съм обичала тиква,но някаква необяснима промяна стана с мен.Нашето тяло е толкова съвършена машинка,че знае как да ни подскаже кога какво да похапнем и ни подсеща,че за да се предпазим от проблемите,можем да се обърнем по всяко време към природата.Учителят Петър Дънов казва,че тиквата успокоява напрегнатата нервна система.А в днешното лудо и забързано време,нерви колкото искаш.От много бързане,човек се изхабява-и наистина,ако забавим движението си и се огледаме,ще видим,че повечето хора са изхабени.Препускаме и бързаме да свършим колкото може повече неща,а забравяме да чуем себе си.Във връзка с тиквата,прочетох това и толкова ми хареса,че реших да го споделя.Всеки сам ще открие своята истина и мъдрост.

"Един американски младеж отишъл в Германия,да следва философия.Той се срещнал с един знаменит професор по философия и го запитал:
-Господин професоре,имате ли някакъв кратък курс по философия?Аз искам да свърша курса по философията за шест месеца.
Професорът се замислил и му отговорил: 
-Имаме кратък курс по философия,но ще знаеш,че когато Бог иска да създаде тиква,употребява шест месеца.Когато иска да създаде дъб,Той употребява сто години."

И така експериментирайки с печенето на тиквата,открих как да си приготвим най-вкусната тиква.С обръщането на парчетата вкуса става чудесен.*

Начин на приготвяне:
Покрийте дъното на тавичка с диаметър 33см. с 300грама захар.
Нарежете тиквата на парчета с дебелина 2,5см.,като можете да оставите и кората.
Подредете парчетата върху захарта и полейте със струйка олио.


Вода не се слага.
Завийте с алуминиево фолио и изпечете в предварително нагрята фурна на 150 градуса + вентилатор за 40минути.Ако парчетата са по-дебели 4-5сантиметра,тогава увеличете времето и печете 1час.
На снимката отдолу се вижда колко сок се е отделил и заедно със захарта се е превърнал в чудесен сироп.


*Извадете тавичката,отстранете фолиото и обърнете всяко парче с долната част нагоре.По този начин се получава един невероятен вкус.


Повдигнете решетката на по-горно ниво във фурната и върнете тиквата да се запече до хубав загар,






Добър апетит!