понеделник, 5 декември 2016 г.

ПЕЧЕНА ТИКВА - 2-ри ВАРИАНТ






Понеже е пости 
и не само,
защото е вкусно и здравословно.




Нарязваме тиквата на парчета,можем да я оставим и с кората.
Нареждаме я в тавичка и поръсваме всяко парче със захар и струйка олио.Вода не се слага.Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем в предварително нагрята фурна на 150/160градуса за 45 минути.Тиквата започва да отделя своите сокове и да се готви в тях,а това гарантира един по-плътен вкус.Изваждаме тавичката и с лъжица поливаме всяко парче със сиропа от тавичката.Ако не ни се вижда много сладка,можем да поръсим още малко захар върху всяко парче и да запечем на горен реотан + вентилатор (или само на грил-както предпочитаме),като повдигнем тавата на по-горно ниво във фурната. 
Полейте  с мед и ако обичате орехи,поръсете при сервиране.


Добър апетит!