четвъртък, 1 декември 2016 г.

ПЕЧЕНА ТИКВА -1-ви ВАРИАНТ


Продукти:
1кг. обелена и почистена от семките тиква
80гр.захар 
струйка олио
280мл.вода

И още:
1с.л.захар с връх

При сервиране:
мед
запечени орехи

Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парченца със среден размер и я наредете в тава.
Поръсете всяко парче с захарта и струйка олио.
Налейте водата,покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200градуса за 45минути.
Отстранете фолиото,поръсете с 1с.л.захар навсякъде върху тиквата,вдигнете на второто ниво от горе на долу във фурната и запечете до лек загар - около 10-15минути.


При поднасяне поръсете със запечени орехи и пчелен мед.Ако ви е останала тиква,можете да си направите и баница.

Можем да изпечем тиквата с кората,но определено обелена става много по-вкусна,защото се напоява хубаво със сиропа,който се получава от захарта и водата в тавичката.


  Добър апетит!