петък, 16 декември 2016 г.
ШОКОЛАДАДОВ ВЕГАН СЛАДКИШ
Понеже е Коледни пости
и не само,
защото е вкусно и здравословно.
Рецептата е за мъфини,но на мен не ми се занимаваше с малки формички и изпекох цял сладкиш.Понеже си падам по точните рецепти,изтеглих всичко и така помествам рецептата.
Форма с диаметър 20-22см. покрита с готварска хартия.
Предварително загрята фурна на 180градуса.
Ето и нужните продукти:
120мл.гореща вода
1ч.л.инстантно кафе (еспресо)
12 фурми
130гр.брашно-аз сложих пълнозърнесто "Грахам"
65гр.бяло брашно-използвах тип 650
60гр.какао
15гр.бадемово брашно
200гр.кафява захар
щипка хималайска сол
60гр.кокосово масло
100мл.бадемово мляко
1к.л.сода +1с.л.оцет
Глазура:
3с.л.мед
1с.л.кокосово масло
1с.л.какао
Начин на приготвяне:
В купата на блендера поставяме изчистените от костилките фурми.Разтваряме кафето в горещата вода и с него заливаме фурмите.Оставяме ги да се накиснат и омекнат,докато си приготвяме останалите продукти.
В дълбока купа смесваме останалите продуктите по реда на изписването им.
Изсипваме кафето,с което заляхме фурмите в купата с всички продукти и пасираме фурмите с блендера.Накрая добавяме и тях,и с лъжица разбъркваме сместа да се обедини хубаво.
Изпичаме в загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
Проверяваме с клечка - щом е суха,сладкиша е готов.
Приготвяне на глазурата:
Загряваме на водна баня меда,добавяме маслото и щом се разтопи слагаме какаото и разбъркваме всичко.Изсипваме глазурата върху леко охладения сладкиш и поръсваме със запечени филирани бадеми.
Добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар