петък, 16 декември 2016 г.

ШОКОЛАДАДОВ ВЕГАН СЛАДКИШ


 
Понеже е Коледни пости 
и не само,
защото е вкусно и здравословно.




Рецептата е за мъфини,но на мен не ми се занимаваше с малки формички и изпекох цял сладкиш.Понеже си падам по точните рецепти,изтеглих всичко и така помествам рецептата.
Форма с диаметър 20-22см. покрита с готварска хартия.
Предварително загрята фурна на 180градуса.

Ето и нужните продукти:
120мл.гореща вода
1ч.л.инстантно кафе (еспресо)
12 фурми

130гр.брашно-аз сложих пълнозърнесто "Грахам"
65гр.бяло брашно-използвах тип 650 
60гр.какао
15гр.бадемово брашно
200гр.кафява захар
щипка хималайска сол
60гр.кокосово масло
100мл.бадемово мляко 
1к.л.сода +1с.л.оцет

Глазура:
3с.л.мед
1с.л.кокосово масло
1с.л.какао 



Начин на приготвяне:
В купата на блендера поставяме изчистените от костилките фурми.Разтваряме кафето в горещата вода и с него заливаме фурмите.Оставяме ги да се накиснат и омекнат,докато си приготвяме останалите продукти.

В дълбока купа смесваме останалите продуктите по реда на изписването им.
Изсипваме кафето,с което заляхме фурмите в купата с всички продукти и пасираме фурмите с блендера.Накрая добавяме и тях,и с лъжица разбъркваме сместа да се обедини хубаво.

Изпичаме в загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
Проверяваме с клечка - щом е суха,сладкиша е готов.

Приготвяне на глазурата:
Загряваме на водна баня меда,добавяме маслото и щом се разтопи слагаме какаото и разбъркваме всичко.Изсипваме глазурата върху леко охладения сладкиш и поръсваме със запечени филирани бадеми.



 Добър апетит!