четвъртък, 1 декември 2016 г.

КАРТОФИ СОТЕ


Понеже е пости и не само,защото е вкусно и здравословно.

Много вкусни и засищащи картофки,които предполагам всеки обича да похапва.

Начин на приготвяне:
Обелваме картофите,нарязваме ги на две половини по дължина и ги сваряваме в тенджерка с вода в която сме добавили струйка олио.Олиото спомага за по-бързото им сваряване и ставам много вкусни.Можем да ги сварим и цели,но така спестяваме време,а и понякога картофите в центъра остават сурови,а по дългото варене води до разкашкване.
Отцеждаме ги от водата (водата можем да сипем в буркан и запазим в камерата за бульон) и оставяме да се охладят.
В тенджерка с незалепващо покритие слагаме олио,колкото да покрие дъното,загряваме го и добавяме картофите.Те трябва да са разпределени на един ред,така че да можем да ги обърнем да се зачервят и от другата страна.Ако картофите са повече ги добавяме на няколко пъти.
Поднасяме със свежа салата.


Добър апетит!