четвъртък, 1 януари 2015 г.

МЛЕЧЕН ПАСТЕТ


Този млечен пастет го приготвям редовно,защото е много вкусен, лек и става бързо.Приятен както върху препечена филийка така и за гарнитура.
Изцеждаме две  кофички кисело мляко.Може и готово цедено,но аз предпочитам да го прецедя през тензух.Пастетът може да се направи според вкуса,не е нужно да се спазват точно мерките.

Ето и нужните продукти:

  Изцедено кисело мляко
  1ч.ч. натрошено сирене
  1главичка лук настърган на ренде
  чубрица смляна ситно-можем да използваме кафемелачка или блендер
  1/4 връзка магданоз нарязан на ситно (може и копър )
  3 скилидки счукан чесън
  60 гр.краве масло
  сол по желание 

Приготвяне:
Смесваме сиренето и маслото и ги слагаме на водна баня. Бъркаме докато се разтопят. Прибавяме ги към цеденото мляко,добавяме подправките и разбъркваме всичко да се овкуси. 
Това е.
Вземаме топло хлебче и ау-ау-ау.


По желание можем да поръсим със леко запечен сусам.

 
Добър апетит!