Този млечен пастет го приготвям редовно,защото е много вкусен, лек и става бързо.Приятен както върху препечена филийка така и за гарнитура.
Изцеждаме две кофички кисело мляко.Може и готово цедено,но аз предпочитам да го прецедя през тензух.Пастетът може да се направи според вкуса,не е нужно да се спазват точно мерките.
Ето и нужните продукти:
400гр. цедено кисело мляко - или заквасена сметана
1ч.ч. натрошено сирене - 90гр.
1главичка лук настърган на ренде
1ч.л.чубрица - ситно смляна
1/4 връзка магданоз нарязан на ситно (може и копър )
3 скилидки счукан чесън
60 гр.краве масло
сол по желаниеПриготвяне:
Смесваме сиренето и маслото и ги слагаме на водна баня. Бъркаме докато се разтопят. Прибавяме ги към цеденото мляко, добавяме подправките и разбъркваме всичко да се овкуси.
Това е.
Вземаме топло хлебче и аууу.
По желание можем да поръсим със леко запечен сусам.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар