Продукти: Коприва -250гр.
Ориз - 250гр
1 глава лук
3 стръка пресен лук
2 суп.лъж. пикантина
1 суп.лъж.- равна джоджен
вода 750мл.
Застройка:
80мл.олио
2 суп.лъж.брашно
4 яйца
1 кисело мляко
В олиото запържваме брашното, добавяме киселото мляко и яйцата - бъркаме с бъркалка до хомогенност.
Приготвяне:
Копривата се измива,отцежда се и се нарязва.
В олио запържваме главата лук нарязана на ситно -съвсем леко, само да омекне.Добавяме нарязаната коприва и разбъркваме да омекне хубаво.
Ред е на измитият ориз - да се запържи 3-4 мин.
Овкусяваме с 2 суп.лъж.пикантина , джоджен и добавяме водата.
Всичко това изсипваме в тавичка и печем на 180градуса.
След като ориза е почти готов изсипваме застройката и запичаме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар