неделя, 11 януари 2015 г.

НЕГЪРЧЕ



Сладкиш, който всеки знае и го е  правил , но най- вкусен е на мама и баба.

Продукти:

2 яйца
270гр.захар
80гр.олио
220гр.кисело мляко + 2гр. хлебна сода (1/2 ч.лъж.)
180гр.брашно
10гр. какао (2суп.лъж.)

Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, шупналото кисело мляко, брашното и какаото.
Печем в застлана с хартия откопчаваща се форма в леко загрята фурна на 170 градуса с горно и долно печене + вентилатор.
Оставяме да се охлади  върху решетка и заливаме с глазура.

Глазура:

2 суп.лъж.вода
6 суп.лъж.захар
4-5 суп.лъж.какао
1/2 пакетче краве масло (60гр.)
Смесваме всичко и слагаме на котлона леко да заври.


Добър апетит!