четвъртък, 1 януари 2015 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ



Продукти:

1 литър прясно мляко
8 яйца
200гр. захар
ванилия 


Начин на работа: Изсипваме млякото и захарта в тенджерка (аз използвам алуминиева,защото в нея млякото не загаря),включваме котлона и започваме да бъркаме докато се разтвори.Много е важно след като захарта се е разтворила,веднага да дръпнем от котлона.Разбиваме яйцата с бъркалка и ги добавяме към млякото.Не използваме миксер,защото се образува много пяна.Ако се притеснявате за яйцата трябва да знаете ,че няма да се пресекът ,защото млякото не е горещо,а леко топло.

Задължително прецеждаме сместа.

За карамела :
200гр. захар + 3 суп.лъж. вода 
Как се приготвя карамела ВИЖ ТУК. 

Разпределяме карамела в чашки,допълваме ги с млечно-яйчената смес и нареждаме в тавичка.Печем на водна баня.Наливаме студена вода до средата на чашките (при мен водата е 2 литра) и печем на горен и долен реотан, в предварително загрята фурна на 150 градуса за един час.




Да ви е сладко!