четвъртък, 1 януари 2015 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ



Продукти:

1 литър прясно мляко
8 яйца
200гр. захар
ванилия 


Начин на работа:  
Разбиваме яйцата с бъркалка. Не използваме миксер, защото се образува много пяна.
Изсипваме млякото и захарта в тенджерка (аз използвам алуминиева, защото в нея млякото не загаря), поставяме на котлона и бъркаме докато захарта се разтвори. Млякото не трябва да завира, а да е леко топло. Отстраняваме съда от котлона и добавяме разбитите яйца.

Задължително прецеждаме сместа през цедка.

За карамела :
200гр. захар + 3 суп.лъж. вода 
Как се приготвя карамела ВИЖ ТУК. 

Разпределяме карамела в чашки, допълваме ги с млечно-яйчената смес и нареждаме в тавичка. Печем на водна баня. Наливаме студена вода до средата на чашките (при мен водата е 2 литра) и печем на горен и долен реотан, в предварително загрята фурна на 150 градуса за един час.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар