понеделник, 12 януари 2015 г.

МОЕТО ФИЛЕ РУМЯНА



Това филе съм го кръстила на едно прекрасно момиче,което много го обича. 




Обикновено се прави около Коледа,но трябва да се съобразим с външните температури.Хубаво е времето да е студено,но ако е влажно,както е в морските градове,моят съвет е следният:

Нареждаме  филетата на домакинска хартия и поставяме в хладилника за няколко дни.Студа ще ги поизсуши.После отново изнасяме да съхнат на открито.


Нужните продукти:
Свинско филе-рибица.

Слагаме филето в тесен и дълбок съд и го заливаме със саламура от :
1 литър вода  и 250гр. едра сол.
Покриваме с капак и държим на студено.
По този начин филето престоява три дни,като от време на време го обръщаме.

След като го извадим можем да го нарежем на по-малки парчета и ги овалваме в подправки от:

червен пипер
черен пипер
чубрица
кориандър

Подправките са според вкуса.Промушваме с капронен конец и закачаме да съхнат на проветриво място.



Добър апетит!