Този вариант за пълнени чушки е лесен и по-бърз. В случая аз използувам стерилизирани чушки от буркан - (лятото -задължително прясно изпечени).Мойте са домашно приготвяни .Тези които ги продават в магазините са подходящи за салата ,защото съдържат оцет - пише го на етикета (естествено с дребен шрифт ,за затруднение според мен).Поне аз не съм открила чушки в буркан без оцет.
Продукти:
6 бр. печени и обелени чушки
За плънката:
200 гр.сирене
4 яйца
1ч.л.чубрица (по желание),но чубрицата много подхожда на пържени яйца
За заливка:
1 яйце
150гр.настърган кашкавал
В тефлонов тиган с малко олио слагаме натрошено сирене.Бъркаме малко, колкото да се разтопи,прибавяме яйцата и пържим да се сгъсти леко.
Разкъсваме всяка чушка по дължина,слагаме от плънката и загръщаме.Подреждаме в намаслена с олио тавичка.
Отделно разбиваме 1 яйце към, което прибавяме настърган кашкавал и покриваме чушките.
Включваме фурната на 180 градуса с долно и горно печене + вентилатор. Слагаме ниско във фурната - чушките са печени, яйцата са готови и не е нужно дълго печене.
Запичаме до разтопяване на кашкавала и хубав загар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар