четвъртък, 1 януари 2015 г.

ЛЕСНИ ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ




Този вариант за пълнени чушки е лесен и по-бърз. В случая аз използувам  стерилизирани чушки от буркан - (лятото -задължително прясно изпечени).Мойте са домашно приготвяни .Тези които ги продават в магазините са подходящи за салата ,защото съдържат  оцет - пише го на етикета (естествено с дребен шрифт ,за затруднение според мен).Поне аз не съм открила чушки в буркан без оцет.

Продукти:

6 бр. печени и обелени чушки


За плънката:
200 гр.сирене
4 яйца
1ч.л.чубрица (по желание),но чубрицата много подхожда на пържени яйца



За заливка:
1 яйце 
150гр.настърган кашкавал

В тефлонов тиган с малко олио слагаме натрошено сирене.Бъркаме малко, колкото да се разтопи,прибавяме яйцата и пържим да се сгъсти леко.


 



Разкъсваме всяка чушка по дължина,слагаме от плънката и загръщаме.Подреждаме в намаслена с олио тавичка.



Отделно разбиваме 1 яйце към, което прибавяме настърган кашкавал и покриваме чушките.



Включваме фурната на 180 градуса с долно и горно печене + вентилатор. Слагаме ниско във фурната - чушките са печени, яйцата са готови и не е нужно дълго печене.



Запичаме до разтопяване на кашкавала и хубав загар.


Добър апетит!