четвъртък, 1 януари 2015 г.

ШОПСКА БАНИЦА С ТИПОВО БРАШНО


Като всяко тестено нещо и тази баница е много вкусна.
Добавяме продуктите в реда по който са записани.

За тестото:
310мл. топла вода
2с.л. олио
1с.л. сол
470гр. типово брашно  ( брашно  тип 5001)
1 пакетче суха мая (7гр.)
щипка захар

За плънката:
400гр. сирене

За заливката:
100гр. масло
2с.л. чубрица
1с.л. червен пипер

Замесваме тесто от горните продукти и го оставяме да втаса.
Разделяме го на шест равни части, които разточваме на тънък лист. Поръсваме с натрошено сирене и навиваме на руло, като леко го усукваме. Нареждаме рулата в тава застлана с домакинска хартия и оставяме да втасат.

Разтопяваме маслото и прибавяме червения пипер към него.
Преди да сложим баницата да се пече, поръсваме с чубрица и заливаме с разтопеното масло.
Печем на 150 градуса 10 минути, а после увеличаваме на максимална температура за около 15 минути.









Да Ви е сладко !

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар