четвъртък, 1 януари 2015 г.

ШОПСКА БАНИЦА


Като всяко тестено  нещо и тази баница е много вкусна. Рецептата е от ТУК
 Ето и нужните продукти, който добавяме в последователността, в която са записани.

За тестото:
310мл топла водичка
2 суп. лъж. олио
1 суп.лъж.сол
470 гр.  типово брашно  ( брашно  тип 5001)
1 пакетче суха мая (7гр.)
щипка захар

За плънката:
400гр. сирене

За заливката:
100гр. масло
2 суп.лъж. чубрица
суп.лъж. червен пипер

Замесваме тесто от горните продукти и го оставяме да втаса.
Разделяме го на шест равни части ,които разточваме на тънак лист като за баница. Поръсваме с натрошено сирене и навиваме на руло, което леко усукваме. Нареждаме баничките в тава застлана с домакинска хартия и отново оставяме да втасат.

Преди да започнем да печем, разтопяваме маслото и добавяме червения пипер в него. Поръсваме всяка питка с чубрица и заливаме с маслото.
Печем на 150 градуса 10 минути, а  после увеличаваме на на максимална температура за около 15 минути.









Да Ви е сладко !