Продукти:
6 пилешки бутчета
сол
черен пипер
брашно
олио
1 суп.лъж и половина пикантина + 1 суп.лъж.червен пипер + 500мл вода
1 червена и 1 зелена чушка - пресни
10картофа
чубрица
1 връзка пресен лук
2 домата
*сол ако е нужно ,защото пикантината е солена
Измитите бутчета се посоляват,поръсват се с черен пипер,овалват се в брашно и се изпържват в повече олио до златисто.
В мазнината ,в която сме пържили месото добавяме . пикантината ,червеният пипер и 500мл.вода .Оставяме на изключен котлон.
Нарязваме чушките на кубчета.Обелваме и нарязваме на две 10 картофа.
В огнеопорен съд слагаме нарязаните чушки и заливаме с водата.
Отгоре нареждаме картофите , поръсваме с чубрица, пресния лук , бутчетата и доливаме ,ако е необходимо вода да покрие картофите, а отстрани нареждаме доматите.
Слагаме капака и печем на 170 градуса 2часа и 30мин.- пилето да получи хубав загар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар