четвъртък, 1 януари 2015 г.

ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ФУРНА

Продукти:

6 пилешки бутчета
сол
черен пипер
брашно
олио

1  суп.лъж и половина пикантина + 1 суп.лъж.червен пипер + 500мл вода
1 червена и 1 зелена чушка - пресни
10картофа
чубрица
1 връзка пресен лук
2 домата

*сол ако е нужно ,защото пикантината е солена

 Измитите бутчета се посоляват,поръсват се с черен пипер,овалват се в брашно и се изпържват в повече олио до златисто.

В мазнината ,в която сме пържили месото добавяме . пикантината  ,червеният пипер и  500мл.вода .Оставяме на изключен котлон.

Нарязваме чушките на кубчета.Обелваме и нарязваме на две 10 картофа. 
В огнеопорен съд слагаме нарязаните чушки и заливаме с водата.

Отгоре нареждаме картофите , поръсваме с чубрица, пресния лук  , бутчетата и доливаме ,ако е необходимо вода да покрие картофите, а отстрани нареждаме доматите.




Слагаме капака и печем на 170 градуса 2часа и 30мин.- пилето да получи хубав загар.





























Добър апетит!